Dr Ketskés Norbert

Dr. Ketskés Norbert vagyok, több, mint húsz esztendeje végeztem orvosként a szegedi Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Hosszú időt töltöttem gyermek és felnőtt körzetet is ellátva háziorvostan szakorvosként a hazai gyógyításban, de tíz esztendőn át tartó gyógyszeripari tapasztalataim is hasznos kitérőnek bizonyultak, hogy végül egyértelművé váljon: a táplálkozás-tudomány területe jelenti számomra a legizgalmasabb kihívást.

Az elmúlt hét esztendőben behatóan foglalkoztam a táplálkozás- tudomány területével, s tudásom elmélyítése érdekében számos, a szakterületet érintő képzésen vettem részt, legutóbb például a Corvinus Egyetem preventív táplálkozás–tudományi kihelyzett tagozatának hallgatójaként gyűjtöttem tapasztalatokat.

Tekintettel arra, hogy gyógyszeripari tapasztalataim okán élt bennem az igény, hogy a kémiai boszorkánykonyhát hátrahagyva a természetes megoldások világát is alaposan tanulmányozzam, így 2012 őszén természetgyógyász szakvizsgát tettem alternatív fizioterapeuta szakképesítéssel.
Szakmai munkám fejlesztése érdekében több, mint ötezer vizsgálattal behatóan elemeztem az emberi szervezet sejtszintű reakcióit a különféle táplálkozási szokások tükrében, egyértelmű válaszokat kapva a táplálkozás minősége és a szervezetben megjelenő különféle hiányjelenségek, vagy többletterheltségek, antioxidáns és szabadgyökterhelés, valamint a sav-bázis egyensúly képleteiben.
A tápálkozási tanácsadással egybekötött vizsgálataim és állapotfelmérésem során egyre egyértelműbbé válik számomra, hogy a tudatos, egészséges arányokat felmutató, európai étkezési szokásokra épülő mértékletes étrend a legjobb pereventív eszköz korunk számos emésztőszervi- szív- és érrendszeri problémája ellen.

Az is igaz ugyanakkor, pácienseim között az extrém fizikai terhelésnek kitett élsportolók is vannak, akiknek – személyes vizsgálataim alapján – és szakmai meggyőződésem szerint igen is szükségük van olyan természetes alapú támogatásra, amely kompenzálni tudja a különleges terhelés okozta veszteségeket és képes kapaszkodót nyújtani a gyors regenerációhoz.

Munkám során folyamatosan keresem azon vizsgálati és felmérési módszereket – akár a külföldi tudományos megoldások területéről, – amelyek túlmutatnak a hagyományos diagnosztika lehetőségein és olyan módon tárják fel az emberi szervezet működésének mechanizmusait, ami alapján új információkhoz, beszédes adatokhoz juthatunk szervezetünk teljesítőképességéről.
Táplálkozástudományi szakértőként rendszeresen kapok meghívást különféle szakmai fórumokra, ahol gyakorta tartok előadást ezen a területen, ugyanakkor szívesen osztom meg a tapasztalataimat a nagyközönséggel is, publikációk, vagy médiameghívások alkalmával.

Hiszek a táplálkozás minőségének preventív erejében és szerény eszközeimmel arra törekszem, hogy minél több páciensem számára – legyenek azok neves élsportolók, vagy hétköznapi emberek – tegyem érthetővé ennek a területnek a fontosságát egészségük megőrzése és közérzetük, teljesítőképességük optimalizálása érdekében.

Személyi adatok:

Név:

Primus Labor cím:

Telefon szám:

E-mail cím:

Dr. Ketskés Norbert

1142 Budapest, Dorozsmai u. 211.

+36-20-333-5512

primuslabor@gmail.com

Végzettség:

• Természetgyógyászati szakvizsga

– alternatív fizioterapeuta szakképesítéssel (2012)

• Corvinus Egyetem

– preventív táplálkozás–tudományi szakvizsga kihelyezett tagozat (OÉTI) (2012)

BLS-AED Instructor Course (2007)

– Nemzetközi Oktatói Újraélesztési Képzés (Svájc)

Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar

– Orvos-közgazdász diploma (2004)

• Háziorvostan szakvizsga (2002)

• Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Szeged

      Általános Orvostudományi Kar (1993)

Szakmai gyakorlat:

• Gyermeksebészeti osztály  (1993-1995)

Megyei Kórház, Miskolc

• Belgyógyászat – Kardiológiai, Gastro-enterológiai Részleg (1995-1998)

Szent-Ferenc Kórház, Miskolc

• Háziorvosi munkakör (felnőtt, gyermek) , ügyeleti ellátásban való részvétel (1998-1999)

• Háziorvosi munkakör (állandó helyettesként), ügyeleti ellátásban való részvétel (1999-2002)

• Projektmenedzseri feladatok (2002- )

Egészségügyi: 

Életmód klinika orvos-szakmai feladatainak koordinálása

Magán járóbeteg intézet orvos-szakmai feladatainak irányítása

Televíziós műsorokhoz kapcsolódó orvos-szakértői feladatok ellátása

Gyógyszeripari:

Klinikai vizsgálatok menedzselése

Gyógyszeripari piacelemzések készítése

PFS training tartása, orvosszakmai feladatok ellátása