Leírás
A homoktövis (Hipopphae rhamnoides) az ezüstfafélék családjába tartozó, 2-3 m magas, tömegesen termő, kétlaki tövises cserje vagy fa. Ázsiában őshonos, de Európában, így hazánkban is előfordul. Ennek a növénynek az álbogyó terméséből (borsónyi, éretten narancssárga színű, egymagvú, savanyú ízű) készült ellenőrzött ökológiai gazdálkodás által a 100%-os homoktövis velő (mag és héj nélkül). A kíméletes eljárással és pasztőrözött lé mentes minden adalékanyagtól és tartósítószertől.
Akár 17 napig is elegendő lehet az 500 ml-es kiszerelés javasolt fogyasztás esetén.
Hatóanyagai:
- C-, E-, A-, P-, F-, K-, D-vitaminok
- B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-vitaminok
- Omega 3, 6, 7, 9 zsírsavak
- magnézium, cink, réz, szelén, mangán, kálium, kalcium, vas, foszfor, nikkel, bór és számos ásványi anyag, nyomelem
- antioxidánsok, aminosavak
Hatása:
- antioxidáns, sejtvédő, öregedésgátló, természetes vitaminkoncentrátum, segítheti a fogyást a telített zsírok elégetése révén
- immunerősítő, gátló hatással bírhat a tumorok, daganatok növekedésére
- gyulladáscsökkentő, májvédő, bőrregeneráló és -szépítő hatást gyakorolhat a szervezetre
Felhasználási javaslat:
- 1-3 evőkanál (30 ml) napi rendszerességgel életviteltől függően
- Töményen vagy hígítva például vízzel, gyümölcslevekkel
- Reggel éhgyomorra érdemes
- Felbontás előtt felrázandó
- Cukorbetegek is fogyaszthatják minimális gyümölcscukor-tartalma miatt
Minőségét megőrzi eredeti állapotban 2 évig, kibontás után a hűtőben 30 napig tárolható.
FIGYELMEZTETÉS!
A termék fogyasztása nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot, mely meghatározza életünk minőségét.