Zafír Kendermag olajkapszula

4 900 Ft

71 készleten

Leírás

KENDER  (Cannabis satíva)

Az indiai és kínai füvészet több mint 1500 éve ismeri. Tiltott- bár enyhe narkotikumként vált ismertté, rostjából zsákot, zsineget, kötelet készítenek. Kínában, Indiában és Dél-Oroszországban is termesztik Európa és Észak-Amerika mérsékelt égövi területein itt-ott a vadkender is megterem. Egyéves kétlaki növény. Összetett leveleit hosszú, fűrészes szélű levélkék alkotják. Nyár végén hozza jelenléktelen virágait.

Felhasznált részei: mag

Hatóanyagai: gyanta, mely több mint 60 alkotórészt, kannabinoidokat tartalmaz; illóolaj; flavonoidok. Magolaja nagy mennyiségben tartalmaz F-vitamint, linol- és linolénsavat, 20 % olajsavat, 10% zsírsavat, fehérjét, leticint.

Hatásai: a levéldrog mérsékli az izomtónust és a -görcsöt; fájdalomcsillapító; narkotikum; idegnyugtató. Hidegen sajtolt olaja telítetlen olajsavakat tartalmaz, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét, növeli az érfalak rugalmasságát. A magolaj narkotikumot nem tartalmaz.

Gyógyászati alkalmazásai: száraz növényi részeit idegfájdalom, görcsös köhögés, és migrén ellen, magolaját érelmeszesedéses megbetegedések kezelésében

Összetétel: hidegen sajtolt magolaj kapszulában és üveges kiszerelésben.

Javasolt fogyasztása: A készítmény folyamatosan szedhető, megelőző funkcióban napi 1 x 1-2 kapszula, súlyfelesleg esetén napi 1-2 x 2-3 kapszula.

A készítmény élelmiszer minősítésű , tartósító- és konzerválószert, festékanyagot nem tartalmaz, mellékhatást semmilyen körülmények között sem okozhat, de javasoljuk, hogy bármilyen egészségügyi probléma esetében kérje ki kezelőorvosa véleményét!

A flakon tartalma:

A flakon 60 db „1” méretű kapszulát tartalmaz, 300 mg beltartalommal. A termék szavatossága minimum 2 év, tárolása hűtést nem igényel, de ne napsütéses helyen, gyermekektől elzárva tároljuk.

Figyelmeztetés!
A készítmény fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A javasolt napi adagot ne lépje túl!